Relația dintre maseur și cel masat în masajul tantric

Există o relație interdependentă dintre cel care dăruieste masajul și cel care primește. Ea este bazată pe afinitate și o înțelegere prestabilită între scopul masajului și așteptările fiecăruia dintre cei doi participanți.

Rolul maseurului în obținerea unui masaj reușit, de tip tantric, este de a orchestra transferul energiei sexuale și de a o difuza la toate nivelele energetice ale receptorului, cel care beneficiază de masaj. Atenția și responsabilitatea maseurului trebuie dirijată atât de la bunul început al masajului în sine cât și pe toată perioada lui, către a avea o dispoziție neutră, liberă de orice așteptări sau recompense de orice natură. Atitudinea de a goli mintea și a o elibera de orice gând trecut sau viitor și focalizarea ei către momentul prezent, perfect conștientă de energiile care se vehiculeaza într-un mod natural și liber, reprezintă premiza către împlinirea adevăratei meniri a masajului de tip tantric. Datoria maseurului este de a se conecta cu energia universală și astfel de fi transmițătorul acesteia cu ajutorul mâinilor lui, în special și a întregului corp, în general. Mâinile maseurului vor deveni adevărați ,, magneți energetici” care vor infuza energia vindecătoare și vor oferi plăcere receptorului având însă și un important rol armonizator. Astfel, mișcările folosite vor curge mai întâi în sens descendent deblocând și aducând aportul necesar trezirii și dinamizării energiei sexuale care poate atinge cote înalte ale plăcerii și apoi, va avea un sens ascendent, către centrii energetici superiori ai receptorului.

masajtao

Atribuția celui care primește masajul este de a accepta, de a se relaxa și de a se bucura de plăcerea pe care o primește pe toată durata acestei experiențe. Intenția maseurului este de mări toleranța beneficiarului la experiențe extatice, de a extinde anumite limite și de a depăși anumite obișnuințe și prejudecăți. La fel ca și în cazul maseurului, mintea celui masat trebuie eliberată de gânduri pentru a face loc senzațiilor de destindere și plăcere ce vor erupe în interacțiunea energetică a celor doi implicați în masajul tantric. Liber de orice așteptări, receptorul va avea ocazia de a-și mări capacitatea de a se abandona în mâinile maseurului, cu toată încrederea și de a recepționa mesajul energetic, fluid, împlinitor și spiritual al masajului. Tocmai datorită acordării încrederii în maseur, receptorul poate comunica pe perioada masajului orice disconfort apărut atât fizic cât și psihic, ba chiar poate opri masajul și discuta deschis asupra problemei ivite. De obicei, masajul tantric, contrar unor păreri superficiale, are profunde valențe nu doar la nivel fizic de generare a plăcerii ci și la nivel emoțional, scoțând uneori în evidență anumite traume recente sau mai îndepărtate. Aici, revenim din nou, asupra rolului maseurului și abilităților sale de a gestiona, ameliora, armoniza aceste traume, aparute datorită unor deblocări energetice ale tehnicilor de masaj.

Relația maseur și receptor reprezintă o comunicare consensuală, plină de respect reciproc care are sensul final de a alchimiza energia sexuală brută și a o transforma în energie de vibrație înaltă, vindecătoare și armonizatoare și de a a aduce culmi de plăcere ieșite din normele obișnuite.

Comments are closed.