Penis versus Creier

 

Cu toţii ştim că a face dragoste implică mai ales erecţia bărbatului, apetitul sexual şi dorinţa partenerilor. Însă toate acestea sunt conectate şi comandate de un singur organ –Creierul.

Activitatea sexuală regulată are un impact semnificativ asupra vieţii noastre, stimulează activitatea mentală, funcţionarea inimi şi chiar ne prelungeşte viaţa. În timpul actului sexual sunt stimulate celulele creierului şi acest lucru persistă pentru o lungă perioadă de timp.

Screen-Shot-2015-02-26-at-4.11.00-PMDupă contactul sexual creşte producţia de prolactina, hormon care produce celulele din creier, pentru a forma noi neuroni în centrul olfactiv.

Sexul poate fi folosit ca un anestezic. Chiar înainte de orgasm, nivelurile din supratensiunile hormonului oxitocina este de cinci ori mai mare faţă de nivelul lor normal. Aceasta, la rândul său, duce la formarea de endorfine, care au un efect analgezic în orice tip de durere, variind de la dureri de cap şi terminând cu dureri provocate de migrenă. În timpul unui orgasm, atât bărbaţii cât şi femeile resimt senzaţiile plăcute datorită nervilor care fac legătura între organele genitale şi creier.

Există 4 tipuri de nervi responsabili cu această comunicare:

 

-Nervii hipogastrici transmit semnale de la uter şi cervix, respectiv de la prostată, în cazul bărbaţilor.

-Nervii pelvieni transmit semnale de la vagin şi cervix, dar şi de la rect.

-Nervii ruşinoşi transmit semnale de la clitoris, iar în cazul bărbaţilor de la scrot şi penis.

-Nervii vagi transmit semnale de la cervis, uter şi vagin.

 

Deşi în aparenţă sunt foarte diferiţi din punct de vedere al comportamentului în timpul sexului, creierul femeilor şi al bărbaţilor reacţionează similar la orgasm.

În timpul orgasmului, cortexul lateral orbitofrontal (regiunea din spatele ochiului stâng) se blochează. Aici este centrul raţiunii.

De aceea, creierul unei persoane care are orgasm poate fi comparat foarte bine cu al unei persoane care a luat heroină, arată un studiu publicat în Journal of Neuroscience.

Diferenţa dintre sexe apare în substanţa cenuşie periapeductală (PAG), care se activează doar la femei în timpul sexului, nu şi la bărbaţi. În plus, la femei apare o descreştere a activităţii amigdalei şi hipocâmpului, care controlează frica.2-studyexplore

Atunci când o femeie mimează orgasmul, în creierul ei poate fi observată o creştere a activităţii din cerebel, unde este controlată mişcarea, detaliu care nu apare şi la femeile care au un orgasm real

Psihologii scoţieni au examinat peste trei mii de cetăţeni europeni într-un studio dedicat vieţii sexuale şi au ajuns la concluzia că o viaţă sexuală activă încetineşte îmbătrânirea. Medici au ajuns la concluzia că cei care fac sex de trei ori pe săptămână sau mai des câştigă circa 10 ani de viaţă în plus faţă de ceilalţi cu o viaţă sexuală mai puţin activă.

Prea mult sex nu strică niciodată. Afirmăm aceasta în conformitate cu cele mai multe păreri ale oamenilor de ştiinţă, dar lipsa de sex poate duce la consecinţe neplăcute, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi.

 

Erecţia este creşterea în volum a penisului, care creează starea necesară contactului sexual. Erecţia este datorată unui gest reflex de umplere a penisului cu sânge, dând acestui organ rigiditate. Aceasta este o stare activă a penisului, din punct de vedere sexual, prin creştere ăn dimensiune şi greutate (din cauza sângelui care umple corpul cavernos), astfel încât să poată fi introdus în vagin.

În mod normal, erecţia apare când imaginaţia sau unul dintre simţuri (văzul, auzul, atingerea, mirosul, gustul) sunt stimulate şi individul devine excitat. Sistemul nervos central trimite impulsuri nervoase pentru a creşte fluxul de sânge din penis.

Erecţia presupune creşterea tensiunii arteriale, relaxare şi flux sanguin direcţionat în corpii cavernoşi. Rezultatul acestei succesiuni de evenimente – de umplere a corpilor cavernoşi ai penisului cu sânge, este să permită creşterea penisului în dimensiuni, longitudinal şi transversal şi să ajungă la tăria necesară actului sexual. Sunt necesare patru cerinţe pentru o erecţie normală:
– un sistem nervos care să trimită semnale adecvate penisului
– un sistem intact de vase de sânge care să permită sângelui să intre şi să iasă din penis
– muşchii penisului normali, care trebuie să se relaxeze, astfel încât penisul să se poată umple cu sânge şi să-şi mărească volumul
– abilitatea de a menţine sângele în penis, ca acesta să rămână rigid

 Ejacularea precoce poate fi o problemă psihologică. Frustrarea emoţională şi fizică cauzată de ejacularea precoce poate duce la tulburări mentale şi fizice pentru ambii parteneri.

Există multe voci ce pun întrebarea dacă ejacularea precoce nu este o problemă pur psihologică. De asemenea nu sunt puţini cercetători care afirmă că excitarea nervoasă şi hormonii sunt diferiţi în cazul persoanelor care suferă de ejaculare precoce în comparaţie cu restul bărbaţilor, care nu au această problemă. Această teorie sugerează că mulţi bărbaţi au o excitabilitate şi sensibilitate a organelor genitale crescută, ceea ce împiedică controlul orgasmului. Continenţa sexuală este o metodă foarte eficientă împotriva ejaculării precoce, deoarece învaţă bărbatul cum să controleze această sensibilitate şi excitabilitate foarte mare, prin controlul mental şi fizic al energiei sexuale.
Apetitul sexual scăzut, destul de des întâlnit în lumea modernă, este un deficit permanent sau temporar şi se poate manifesta prin absenţa absolută a fanteziilor sexuale, dorinţelor şi pierderea interesului pentru intimitatea sexuală.

Dorinţa sexuală este generată de mai mulţi factori care nu ţin în totalitate de funcţiile organismului. Apetitul sexual scăzut poate fi influenţat de factori precum stresul, o varietate de boli, de starea emoţională şi mentală, droguri şi multe altele

În timpul unei partide de sex, terminaţiunile nervoase din organele genitale transmit creierului informaţii despre senzaţiile resimţite.maxresdefault

În cazul bărbaţilor ale căror penisuri sunt înclinate spre stânga, cum se întâmplă în cazul majorităţii, parte dominantă a creierului este cea omoloagă, potrivit unei cercetări publicate în revista „Human Reproduction”. Datorită hormonilor de dezvoltare, atunci când partea stângă a creierului este dominantă, persoana în cauză este, cel mai probabil, dreptace, are piciorul drept mai mare decât piciorul stâng şi alte asimetrii corporale. Emisfera stângă a creierului joacă un rol important în vorbire, logică şi gândire matematică, în timp ce emisfera dreaptă influenţează orientarea spaţială şi percepţia informaţiilor senzoriale.
Aşadar, creierul şi penisul sunt într-o strânsă legatură anatomică , erotică şi energetică. Marile tradiţii orientale ne spun că ingredientul care face posibilă această legatură este iubirea. Şi experimentăm acest lucru mai ales atunci când iubim, când ne dorim să facem dragoste cu fiinţa iubită şi când ne gândim la fiinţa iubită şi apare starea de excitare.
.

.

 

 

Comments are closed.