Masajul tantric sau a vorbi despre fericire prin atingere

Fericire prin atingere prin intermediul masajului tantric

Masajul tantric oferă o mulțime de beneficii pentru cei ce aleg această experiență. Beneficiile sale pot alcătui o listă lungă, începând cu efecte fizice și fiziologice, trecând la cele psihice și mentale și ajungând chiar la efecte spirituale. Toate aceste efecte și beneficii experimentate de cel care are parte de un masaj tantric se modulează într-un mod particular specific fiecărei persoane. Aceste efecte sunt în funcție de caracteristicile și particularitățile fiecarei persoane.

atingerile-masajului-erotic

Dar un masaj tantric corect realizat va duce întotdeauna la efecte pozitive și la o stare generală de bine. Se poate beneficia, de asemenea, de efecte terapeutice pentru o anumită zonă, aleasă dinainte, sau pentru anumite organe sau meridiane energetice.

Anumite senzații ori stări fizice sau mentale mai puțin plăcute pot fi diminuate cu ajutorul masajului, sau chiar alchimizate complet. Iar lista efectelor particulare poate continua.

Modus operandi al masajului tantric se bazează, în principal, pe atingere.

Atingerea este fundamentul interacțiunilor care au loc într-un masaj tantric și ea este generatoarea oricărei reacții, senzații sau percepții a ființei masate. Cu toate că atingerea este, teoretic, la baza interacțiunii în timpul masajului, expresia ei în practică se realizează în multe feluri.

Tehnicile și manevrele din masajul tantric se bazează pe atingere. Aceasta atingere este adaptată în funcție de nevoi și scop. Adaptarea atingerilor se face prin stabilirea unui anumit ritm, sau a unei anumite viteze. De asemenea prin adaptarea presiunii în masaj, prin „lungimea” atingerii.

În masajul tantric, atingerile trebuie să fie ușoare și delicate și e bine ca ele să fie lente și lungi.

energiile-masajului-erotic-prin-atingere

Atingerea ca simț principal în masajul tantric

Cu toate că în masajul tantric sunt folosite toate cele cinci simțuri, atingerea este de departe cel mai folosit dintre ele. Există, în masaj, o predominanță a acestui simț particular.

Iar pentru că organul de percepție al acestui simț este situat la nivelul întregului corp, adică la nivelul pielii, senzațiile percepute prin intermediul său pot fi cele mai extinse.

Aceasta este totodată și o mare diferență față de senzațiile percepute prin intermediul celorlalte simțuri . Toate celelalte simțuri au toate, ca organe de percepție, o mică zonă caracteristica. De obieci aceste zone sunt situate la nivelul capului – ochi, nas, gât, urechi, limbă. Dar cum organul de percepție al atingerii este pielea, orice zonă a corpului care vine în contact cu un stimul exterior generează automat senzații percepute prin acest simț anume. Aceasta duce la perceperea stării de bine și de satisfacție prin intermediul întregii suprafețe a corpului.

Fericirea ca efect al atingerilor extraordinare

Atingerile plăcute și armonizatoare duc la amplificarea stării de bine, a stării de împlinire sufletească și chiar a fericirii. Senzațiile plăcute experimentate profund și pentru o perioadă suficientă de timp pot duce la adevărate stări de fericire. Atingerile rafinate și delicate sunt însoțite de direcționarea energiilor celui masat pe o cale ascendentă.

Această fericire este generată și se bazează pe fapte obiective. Dintre acestea amintim tehnici de armonizare, efecte terapeutice și atingeri extraordinare modulate în funcție de nevoile și preferințele bărbatului.

Astfel  fericirea astfel rezultată poate fi prelungită prin conștientizarea continuă a efectelor și a energiilor apărute.

Comments are closed.