Masajul senzual si erotismul

Cateva cuvinte despre masajul senzual si erotismul

Sunt foarte puține experiențele care pot fi considerate mai plăcute decât cea de a fi mângâiat într-un mod intim de către ființa iubită sau de un maseur experimentat. Încă din clipa în care ne-am născut, noi am fost atinși fizic. Este modul în care am fost întâmpinați și ajutați să ne simțim în siguranță, iubiți, într-o lume stranie și necunoscută.
Corpul nostru a fost conceput atât fizic, cât și psihologic pentru aceasta. Nu este nicio coincidență în faptul că atingerea celuilalt ne relaxează și ne stimulează. Ne face să ne simțim bine. Ne face să simțim că nu suntem singuri. Și foarte rar îi cerem celuilalt să se oprească.
Fără nici cea mai mică îndoială, a fi mângâiat într-un mod intim este una dintre cele mai plăcute experiențe pe care le putem avea. Simțul atingerii este un simț vital pentru condiția umană. Este probabil și una dintre cele mai primitive forme de comunicare. Nu e de mirare că atingerea intimă, în special atunci când este însoțită de excitație, poate genera un sentiment de încredere și apropiere. Astfel, ea poate deveni un factor esențial în consolidarea relațiilor interumane și dezvoltarea unor legături sănătoase.
 

Terapia prin masaj?

Terapia prin masaj senzual nu a fost niciodată folosită doar pentru scopuri pur sexuale. Așa cum nu este neapărat necesar să preceadă actul sexual. Adevăratul scop al terapiei prin masaj senzual este acela de a relaxa, de a deschide ființa, pentru a putea experimenta un nivel superior al plăcerii.
Intimitatea nu se referă doar la sex. Este mai mult legată de a trăi și a experimenta pe un nivel mai profund, mai intim.
Terapia prin masaj senzual are multiple efecte de relaxare, de îmbunătățire a sănătății fizice și emoționale, la fel de mult ca orice masaj convențional. Cu toate acestea, marea diferență constă în faptul că masajul senzual se focalizează asupra zonelor erogene ale trupului. Iar acesta nu face parte din focalizarea masajului normal, tradițional. Deși nu este neapărat nevoie să conducă la un act amoros, masajul senzual poate fi folosit drept preludiu sau poate fi inclus în actul amoros în sine.

Idei despre masajul senzual

Un masaj senzual este oferit cu un sentiment autentic de grijă și intimitate. El implică de asemenea o excitare intenționată a trupului. Experiențele fizice și emoționale sunt și ele prezente. Cu toate acestea, masajul senzual se concentrează asupra oferirii unui masaj care duce la stimularea întregului trup, adesea chiar la atingerea unui orgasm controlat.
În cadrul masajului senzual, maseurul poate să fie gol sau îmbrăcat sumar atunci când oferă masajul. El poate de asemenea să permită atingerea reciprocă a trupurilor, într-o măsură mai mică sau mai mare. Însă fiecare maseur are propria interpretare a ceea ce include un masaj senzual.
Cu toate acestea, masajul senzual trebuie să se fundamenteze pe un masaj terapeutic de calitate, care să poată fi realizat cu fermitate. El trebuie să acționeze asupra mușchilor și să promoveze cu delicatețe relaxarea. Trebuie să fie focalizat și asupra excitării controlate a trupului. Trebuie să aibă și atingeri delicate cu ajutorul degetelor și unghiilor de-a lungul întregului trup. Aceastea trebuie să includă atât mâinile, picioarele și capul, cât și zona genitală și fesele.
Un terapeut specializat în masajul senzual trebuie să fie capabil să construiască pas cu pas stimularea, de-a lungul unei ședinte de terapie. El trebuie să fie capabil să seducă trupul și să relaxeze mintea celui care primește masajul, ajutându-l să se focalizeze doar asupra atingerii.

Concluzii despre masajul senzual erotic

Astfel, masajul senzual trebuie să fie o experiență care este atât excitantă, cât și stimulantă. Într-un final, el trebuie să fie expresia a două ființe umane care împărtășesc același dans al intimității.

Comments are closed.