Masajul senzual descris in cuvinte

Masajul senzual – o terapie straveche pentru timpurile moderne

La începuturi…
Daca privim sculpturile ori picturile stravechi sau daca citim textele antice, putem observa ca atingerea intima între oameni a fost mereu ceva oferit si primit neconditionat, în mod firesc. Fie ca era vorba despre o atingere intima sau despre un masaj erotic, senzual, era ceva oferit fara niciun control cultural, religios ori social. Si, cu certitudine, nu era doar un mod de a comunica sexual:ci si o modalitate de a pune bazele unei o cooperari fructuoase între femei si barbati. Era ceva ce putea aduce mai multa colaborare în sânul unei comunitati. Ceva ce putea oferi un sentiment de securitate si confort în momentele de pericol si stres. Era ceva care sa aduca un plus de sussinere de la o fiinta umana la alta.
De atunci si pâna în vremurile moderne, biologia noastra nu s-a modificat prea mult. Fiecare fiinta umana înca tânjeste sa primeasca atingerea unei alte fiinte umane. Dorinta si placerea pe care o traim în timp ce primim un masaj erotic, senzual sunt in continuare prezente în noi.

Masaj senzual erotic?

Omul antic era cu siguranta mult mai putin artificial, si mult mai mult în legatura cu natura lui interioara si cu natura înconjuratoare. Pentru omul din antichitate, atingerea intima nu era restrictionata în termenii de adecvat sau neadecvat, asa cum este ea astazi. Pentru omul din antichitate comportamentul era mult mai mult bazat pe instincte. Cu alte cuvinte, când simtea ca îi este foame, cauta sa manânce si sa îsi potoleasca foamea. Când simtea ca îi este sete, cauta sa bea apa si sa îsi potolesca setea. Când se simtea amenintat, lupta sau fugea cât mai departe. Iar când dorea sa simta afectiune si atentie, cauta sa traiasca momente intime cu o alta fiinta umana.
… si în zilele noastre
Vremurile în care traim sunt marcate de foarte mult control, autocontrol, în timp ce se asteapta foarte multe din partea noastra.
Miracolul unui masaj erotic, senzual consta în faptul ca ne ofera un mediu în care sa nu fim judecati, în care sa nu avem sentimente de vinovatie atunci când ne simtim excitati. Astfel, masajul senzual devine una dintre cele mai împlinitoare experiente pe care le putem avea. Întrucât îngaduie trupului si mintii sa se relaxeze simultan, într-un mod pe care masajul obisnuit nu poate sa îl faca.

Experiente senzuale

Atunci când tensiunea, stresul sau anxietatea resimtita în trup este redusa, mintea devine calma si împacata. Pe masura ce corpul devine din ce în ce mai excitat sexual, un numar mare de mesaje senzoriale sunt atunci transmise de la piele si zonele erogene catre minte, pentru a o asigura ca suntem în siguranta. Totodata se elibereaza o cantitate mare de hormoni, cum ar fi oxitocina, progesteronul si testosteronul, care ne relaxeaza profund musculatura. Mintea trece atunci pe un nivel subconstient si, pentru urmatoarele ore, noi putem trai cu adevarat în momentul prezent.
Pentru multi oameni, masajul erotic poate fi un loc în care sa descopere. Pentru altii, poate fi un loc în care sa elimine tensiunile unei vieti stresante. În vreme ce pentru altii, poate fi o perioada extraordinara de explorare a propriei fiinte, a propriei senzualitati, a propriei sexualitati.
Mai mult decât atât, el poate fi si un ajutor important pentru cei care se confrunta cu probleme sau disfunctii de natura sexuala.
În cazul barbatilor, masajul erotic s-a dovedit a fi de un mare ajutor în rezolvarea disfunctiei erectile, ejacularii premature si perderii libidoului.
În cazul femeilor, masajul erotic le ajuta sa-si traiasca mult mai plenar propria sexualitate, fara a avea sentimentul ca ar putea fi judecate pentru aceasta. Masajul senzual s-a dovedit a fi de un mare ajutor pentru femeile care sufereau de frigiditate, teama de intimitate sau lipsa încrederii în sine.
În ceea ce priveste cuplurile, masajul senzual este o modalitate minunata de a reaprinde scânteia atractiei sexuale. Poate fi oferit ca un dar. Poate fi oferit ca o modaliatte de a-l lasa pe celalalt sa experimenteze atingerea unei alte persoane, fara a o resimti ca pe o amenintare.
Indiferent cine primeste masajul erotic, acesta va fi o experienta împlinitoare si profund transformatoare.

Comments are closed.