Masajul la 4 maini

 

Ce este un masaj la patru mâini?

În cadrul unei sesiuni de masaj la patru mâini, doi terapeuți lucrează cu un singur client, adesea folosind mișcări sincronizate. Un masaj la patru mâini poate fi ca și cum ai experimenta simultan două masaje corporale. Maseuri profesioniști experimentați în arta masajului vor folosi corpul clientului ca pe o  pânză unde dau frâu liber mișcărilor lente și delicate.

De ce un masaj la patru mâini?

Când doi terapeuți și patru mâini îți ating corpul, mintea reacționează diferit. La început, poți încerca să urmărești terapeuții, să fii atent fiecare ce mișcări efectuează pe corpul tău. Dar foarte repede creierul își dă seama că nu este sigur cine face ceea ce face și renunță la control. Acesta este un tratament puternic pentru oricine are dificultăți în a se abandona în timpul tratamentului.

Un sentiment de relaxare amplificat de zece ori

Principala caracteristică a masajului la patru mâini este că oferă un moment unic de destindere și relaxare. La patru mâini, creierul nu mai poate să se concentreze întocmai asupra gesturilor și te simți  astfel imersat într-o stare de seninătate absolută iar corpul tău este complet relaxat.

Desfășurarea unui masaj la patru mâini

Cele două maseuze sunt plasate pe ambele părți ale mesei de masaj pentru a efectua mișcări simetrice pe corp. Tipul de mișcări efectuate și uleiurile esențiale folosite vor depinde de masajul pe care l-ați ales. Gesturile, atingerile realizate de către maseuze sunt sincronizate și, mai presus de toate, sunt efectuate cu aceeași intensitate. Sincronizarea perfectă și intensitatea egală a gesturilor și atingerilor sunt cheia unui masaj la patru mâini de succes!

În principiu, sesiunile de masaj la patru mâini sunt efectuate pe masa de masaj. Clientul se poate destinde, cele două maseuze profesioniste se dispun, respectiv, la stânga și la dreapta sa. Tehnica de masaj nu este universală, sentimentul va fi diferit de la o sesiune la alta, în funcție de natura metodei de masaj aleasă și de aprecierea specialistelor. Cu toate acestea, în toate cazurile, gesturile trebuie să se sincronizeze pentru a se amesteca ușor cu corpul clientului. Astfel, cele două maseuze, într-o  coordonare completă, lansează manevrele de masaj într-un mod cvasi-simetric. În mod specific, pentru scopuri de relaxare și liniștitoare, mișcările sunt de frecare, palpare-rulare, efleuraj, lente și lungi, sincronizate și armonioase, în timp ce pentru persoanele care doresc o siluetă mai subțire, mișcările sunt mai concentrate și mai viguroase.

Masajul la patru mâini este un masaj complex, se realizează doar în saloane de masaj profesioniste, unde membrii personalului trebuie să fie calificați și instruiți în această metodă.

Masajul la patru mâini este un moment unic, profund vitalizant, un moment de extaz garantat. Scopul fiecărui masaj este să te relaxeze, la fel și în cadrul unei ședințe de masaj la patru mâini. Indiferent de stilul de masaj pe care îl combini cu serviciul de masaj la patru mâini, vei fi complet relaxat până la sfârșitul sesiunii de masaj. O atingere blândă ne relaxează – asta este un fapt. Cu toate acestea, imaginează-ți cât de relaxat ești atunci când corpul tău este atins de patru mâini. Dublă plăcere, dublă satisfacție, dublă relaxare.

Comments are closed.