Lipsa de armonie sexuala este fundamentală în marea majoritate a problemelor de cuplu. De obicei, odată cu stingerea ardorii inițiale, a energiei începutului, componenta sexuală intra pe o linie  orizontală, comunicarea  sexuală devine repetitivă sau chiar stagnantă.

harmonizer-massage-coupleAcest  masaj este menit să ofere o noua cale de explorare si revitalizare sexuala, afectiva si mentală in cadrul cuplului. Masajul este realizat cu mișcări sincrone, însăsi această sincronicitate a ritmului aducand armonia yin, yang (feminin, masculin), armonie ce reprezintă  temelia unei relatii profunde de iubire.
În traditia orientală yin și yang sunt forțele opuse, complementare ale existenței. Jocul lor relativ cauzeaza liniștea deplină. YIN – forța feminină, pasivă, îndreptată spre exterior care dă substanță trupului, YANG – forța masculină, strălucitoare, activă, îndreptată spre exterior care dă trupului motivația.

Este esențial de stiut că existenta nu se poate sustrage dualității acestor forțe cosmice opuse manifestate prin femeie si bărbat in plan uman. Substanța fara motivație este o masa inerta iar motivatia fără substantă nu duce nicăieri. În tradiția tantrică, energia feminină este numită Shakti iar cea masculină Shiva. Shakti fară Shiva este haos iar Shiva fara Shakti este moarte.
Chiar și Carl Jung a susținut celebra teorie Anima, Animus cum că în sufletul unui bărbat își are adapost  si un element feminin pe care l-a numit Anima. În mod similar există un element masculin Animus in sufletul feminin.

METODA EXPLORARII OPUSURILOR INTERIOARE – constă în a înțelege că femeia sau bărbatul cu care ne împărțim viata sau de care suntem atrași este foarte probabil similar cu opusul nostru interior. Neanțelegerea acestui principiu afectează profund calitatea relațiilor cu sexul opus.
COMPORTAMENTUL REFLECTAT – oricare ar fi atitudinea noastră in privința sexului opus, ea se va reflecta asupra comportamentului masculin sau feminin propriu. Orice actiune buna sau rea se va reflecta asupra sexului opus interior. Așa ca merita din plin sa tratam persoana iubita ca o proiecție divina a acestui eu opus interior. Putem, de aceea, manifesta față de partener exact ceea ce dorim sa primin, exact asa cum am vrea ca el să se manifeste față de noi, in locul reproșurilor, criticilor, etc.

IUBIREA DE SINE = IUBIREA PENTRU CEL DE LANGA NOI – Înainte de a fi capabili să iubim pe cineva trebuie să învățăm să ne iubim pe noi însine, trăind iubirea ca un sentiment pozitiv reflectat asupra noastra și asupra propriului trup. Primul pas este acceptarea noastră exact așa cum suntem. Am auzit de atatea ori aceste cuvinte dar cati dintre noi o facem la modul cel mai profund, în toate aspectele noastre pe care le conștientizăm si  pe care le negam? Judecățile negative asupra propriului trup creaza un conflict intern care poate duce la dispreț fată de propria persoana și la un blocaj energetic. Aici intervine masajul TAO care ajută la echilibrarea atitudinii față de propriul trup. Simpla aplicare a atingerii vindecătoare a propriului corp este o afirmare a propriei valori și a iubirii de sine.

FIDELITATEA – Ideea că fidelitatea este acelasi lucru cu fidelitatea sexuala este o eroare. Ea provine din credința ca forta sexuala este legatura fundamentala între parteneri. Fidelitatea este o stare a inimii și a sufletului divin interior nu a organelor sexuale. Odata confuzia facuta, apare coflictul in ceea ce priveste plăcerea. Poți sa ai tendințe pe care societatea,sau partenerul să le considere inacceptabile. Un asemenea conflict conduce la vinovăție și la rusine. Partenerul care răspunde nevoii de împlinire sexuala în afara relatiei poate să simta că a tradat încrederea, avand sentimentul de vinovăție sau rusine, de aici ajungandu-se la resentimente. Acelasi lucru se întamplă și dacă unul sau ambii parteneri au dorința de a experimenta relatii sexuale cu alți parteneri, dar, din așa zisa loialitate sau din teamă, nu și-o împlinesc. În acest caz, există tendința ca partenerul care-și suprimă această dorință să-l facă inconștient responsabil pe celălalt de pierderea intensitații plăcerii. Functia sexuală este creativă, functia inimii este conexiunea. Dacă transformăm relatia de cuplu într-o căutare spirituală  a uniunii putem elibera forțele creatoare ale sexualității în interiorul cuplului și obține uniunea cu sursa divină a totului. Aceasta stare va revela adevărata semnificație a fidelității iar în acest moment sexualitatea va fi  concepută exact ca ceea ce este: un instrument. De obicei, partenerul,,trădat’’ trăiește sentimental geloziei.

GELOZIA -Pentru a înțelege gelozia, trebuie să înțelegem mai întai trăirea cu atat de multe fațete a fricii de a fi abandonat sau de a  pierde. Teama este legata intrinsec de supraviețuire, iar gelozia poate lua uneori forme și proporții inimaginabile, dincolo de orice explicație logică. Acesta se datoreaza unei abundente hormonale subite de adrenalina (energia rinichilor) ca răspuns la ceea ce subconștientul percepe ca
fiind o amenințare. Nici gelozia și nici resentimentul nu fac o legatură mai funcțonală și deci trebuie rezolvate,