Filozofia TAO punct comun cu filozofia modernă

Filozofia TAO este, de fapt, o înțelepciune care dăinuie de mii de ani și este rezultatul acestor mii de ani de experiență  practică. Principiul fundamental al acesteia este că energia erotica este, de fapt,   sursa vieții.

Străvechile texte taoiste recomandă întreruperile frecvente în timpul actului sexual cu scopul de a prelungi indefinit durata contactului sexual, ceea ce permite femeii să ajungă să resimtă și să controleze, încetul cu încetul, ejacularea, ajungand chiar să o suprime complet. Concluzia la care au ajuns chiar și unii sexologi moderni Masters și Johnson este că bărbatul nu are voie să ejaculeze deloc atunci cand face dragoste ,cu excepția momentului cand doreste să aibă copii. Este uimitor că ei au  ajuns la această convingere în ciuda tuturor părerilor doctorilor mai mult sau mai putin îndoctrinați de învațătura modernă a concepției actuale cu privire la necesitatea ejaculării și asa ziselor efecte negative a lipsei ei.

Maeștrii taoiști ne învață că orgasmul masculin și ejacularea nu sunt unul și același lucru .Numai nefasta obișnuință și ignoranță ne fac să credem că ejacularea ar constitui punctul culminant al plăcerii. După ejaculare, bărbatul e obosit, somnolent, urechile clapăuge, ochii se ingreunează, apare senzatța acuta de sete, membrele sale îi sunt anchilozate.
în timpul ejaculării, el trăiește o scurtă stare de fericire, cateva secunde, dupa care urmeaza multe zile de blazare și epuizare.
Dacă din contră, bărbatul reduce la minim și controlează complet ejacularea, corpul său se va fortifica, mentalul său va fi mult înviorat, auzul mult mai fin si văzul mai pătrunzător și se ajunge la așa zisa charismă sau fascinație pe care o va manifesta din plin. Dacă el refuză senzația scurtă pe care o redă ejacularea, plăcerea și dragostea lui pentru femeie cresc in mod spontan și constant, este ca și cum nu ar poseda-o niciodata complet și aceasta îi mărește fericirea de a iubi.Oare nu este aceasta o infinita voluptate ?

Actul sexual fără ejaculare reprezintă destinderea intens euforică a unei tensiuni, dar această destindere, repetabilă la scurt timp dupa aceea și nelimitată în timp, nu e explozivă, ca în cazul ejaculării. Aceasta este o plăcere care se împlinește frenetic nu prin violență sau sforțare ci printr-o liniște profundă, printr-o uluitoare fuziune voluptoasă, senzuala și prelungită la infinit, într-o euforie care este dincolo de trupuri, emoții sau ganduri. Este un sentiment de comuniune telepatică cu un Tot Gigantic și nu o senzație de separare și vlăguire, ca în cazul ejaculării. Este un sentiment de fuziune cu universul, cu tot ce ne înconjoară, cu ființa iubită la toate nivelele ei și nu un spasm individual, egoist care-l exclude adesea pe celălalt.
Odată stăpan pe ejaculare, bărbatul nu numai că își păstrează esența vitală, dar el el are multiple avantaje în urma acestui lucru.

În primul rand, el nu-și va lăsa niciodata iubita nesatisfacută ,deoarece el va putea face dragoste ori de cate ori va fi incitat si totodata va putea prelungi extraordinar de mult actul amoros pentru a ajunge chiar la performanțe extatice.
În al doilea rand, fiecare dintre cei doi iubiți va putea beneficia din plin de esența celuilalt (barbatul de esența yin a femeii, femeia de esența yang a bărbatului) și ,prin urmare, amandoi vor experimenta o pace interioară nebănuită, plenară și amplu spiritualizantă care nu va fi resimțită decat palid sau incomplet de celelalte cupluri, care fac dragoste în mod comun și inferior sau animalic,descarcandu-și repede potențialul prin ejaculare, pierderea controlului și lăsand un gol imens și frustrare atat în el insuși cat și în ființa de langa el.
28

Comments are closed.