Elementele masajului tantric sau simfoniile simturilor

Elementele masajului tantric

 

Masajul tantric este o simfonie a simțurilor trezite în mod foarte plăcut și în manieră gradată, cu ajutorul unor modalități specifice, îmbinând efecte terapeutice. Prin intermediul atingerilor, masajul este o cale regală pentru a accede la trupul și sufletul bărbatului în cauză. Atingerea are astfel un rol privilegiat în masajul tantric. Este sursa senzațiilor plăcute, a percepțiilor și a efectelor binefăcătoare.

Atingerea este modulată prin tehnici adecvate unor scopuri prestabilite

Atingerea este modulată în acord cu tehnicile folosite în masajul tantric. Este suportul pe care se bazează toate modalitățile și manevrele de realizare a masajului tantric.
La începutul masajului tantric, contactul dintre maseuză și cel care primește masajul înseamnă o lungă mângâiere realizată pe toată suprafața corpului. Astfel, bărbatul devine mai conștient de toate părțile corpului său fizic. Întregul său corp recepționează mângâierea suavă, fiind astfel pregătit să se deschidă auric și să se relaxeze pentru atingerile magice.

Întrucât masajul tantric conține și masajul realizat cu alte părți ale corpului maseuzei, nu doar cu mâinile, acum, la început, de mare efect este o lungă mângâiere pe care aceasta o realizează cu părul. Această modalitate de a parcurge din nou întreaga suprafață a trupului bărbatului este foarte plăcută pentru el. Este resimțită ca o atingere foarte senzuală, inedită, datorită părții corpului folosită.

Pașii urmați în masajul tantric

Masajul tantric începe prin masarea persoanei așezate pe burtă, trecând apoi la masarea părții anterioare a corpului, o dată cu creșterea gradului de senzualitate și intimitate. La început, se masează zona spatelui, zonă care acujmulează multe tensiuni. Pentru aceasta se pune accent pe masarea mușchilor spatelui. Aici se regăsesc mușchi mari și importanți, iar detensionarea lor este foarte necesară. După aceasta, mișcările senzuale cunosc un prim apogeu, întrucât această zonă se bucură acum de atingerile făcute cu sânii, stomacul, genunchii sau coatele maseuzei.

Pentru masarea picioarelor, masarea mușchilor de aici este destul de similară ca și în masajele clasice de relaxare. Dar chiar și aici pot fi folosite, la sfârșit, elemente ale masajului senzual. O ușoară trecere lentă, pe toată lungimea picioarelor cu sânii va duce la senzații delicioase.

O dată ce bărbatul este așezat pe spate, orice atingere devine mai erotică, întrucât partea anterioară a corpului este mai senzitivă. Se lucrează și asupra mușchilor stomacului și pieptului, dar nu se uită nici manevrele de body-to-body. Se atinge acum un alt apogeu al senzațiilor erotice, prin atingerea ușoară a pieptului bărbatului cu sânii maseuzei. În general, aceasta este una dintre cele mai plăcute și de dorit senzații din întregul masaj tantric. Nu sunt uitate nici părțile anterioare ale picioarelor și nici brațele, locul de întâlnire a mai multor meridiane și rețele energetice.

 

Finalizarea masajului tantric

Masajul tantric se sfârșește cu masarea capului, unde se insistă pe relaxarea anumitor puncte binecunoscute în presopunctură (multe în această zonă) și prin unirea energetică a întregului corp. Echilibrarea energetică și tehnicile de ridicare a energiilor vor da un final magnific masajului tantric.

Comments are closed.