Dorința sexuală, plăcerea și senzațiile

Energia sexuală este una dintre cele mai puternice energii ale ființei umane, fiind o resursă uriasă pe care omul o are la dispoziția sa. Dar pentru a o accesa este nevoie de control asupra acesteia. Acest proces este destul de complex și implică controlul simțurilor, controlul minții și practică perseverență. Dar, așa cum am vorbit în articolele anterioare, rezultatele pot apărea imediat, dacă voința este foarte mare. Când vorbim despre energia sexuală, vorbim, de asemenea, despre dorință sexuală, plăcere și senzații.

Este caracteristic ființei umane să mănance, să respire, să vorbească și să gândească. Dar în epoca dominată de mașini, toate aceste calități sunt înlocuite de tehnologie. Cu toate acestea, dorința rămane o caracteristică incontestabilă a creaturii umane. Computerul poate face multe lucruri, dar nu poate avea dorință. Dorința este trăsătura cea mai misterioasă și de nepătruns a ființei umane. Aceasta este ceea ce distinge o creatură vie de un computer.

SONY DSC
„Voia mea, dorința mea!” Răspunsul în fața căruia nimeni nu mai are nimic de zis. Totuși omul a constatat că dorința sa nu este permanență. Aceasta este condiționată de timp și de loc, este practic arbitrară. Tot felul de dorințe intră în mintea umană de-a lungul timpului. Dacă un om ar acționa după fiecare dorintă care îi vine, viața ar fi imposibilă. De aceea dorința trebuie să fie sublimată, să fie rafinată prin disciplină interioară și prin cunoaștere de sine.
Dorința are rădăcini foarte profunde, nu în organismul fizic, ci în subconștient. Adânc în interiorul undeva curge un flux continuu de dorință. Ori de câte ori cauza apare în interior, dorință se manifestă în afară. Pentru a studia dorinta va trebui să explorăm lumea noastră interioară.

Plăcerea inseamnă fuziunea minții și a impulsurilor electrochimice ale corpului. De fapt, experiența de plăcere sau durere este cauzată de un fel de curent electric ce se unește cu mintea. Dacă ne putem combina mintea cu anumite substanțe chimice interioare, anumite impulsuri electrice în interiorul corpului, putem genera plăcere și putere extraordinară. De aceea,continența sexuală este foarte importantă, deoarece implică toate aceste procese. Găsim de asemenea în tradiția taoistă acest concept de unificare a minții cu corpul, (energie, produse chimice, impulsuri, corpul fizic).

Într-o anumită parte a capului, în cavitatea creierului, au fost descoperite două glande una langă alta. Cercetările științifice moderne ne spun că în cazul în care una dintre aceste glande devine activă, chiar și o întâmplare mai îngrozitoare ar lăsa un om neafectat, iar el nu va avea dureri. întrucât, în cazul în care și a doua glandă devine activă, va avea mari dureri și va fi afectat. Deci, care este secretul? Stim că plăcerea vine din afară. Cu toate acestea, sentimentul de plăcere sau durere vine din interior. Experiența este posibilă doar atunci când anumit tip de vibrații și senzații sunt produse în organism și curentul electric produs de acestea este unit cu mintea. Acesta este modul în funcționează sensibilitatea. Dacă exercităm un proces de control sau reținere, acesta este, de obicei, cu privire la obiecte, însă mai degrabă ar trebui să ne controlăm senzațiile noastre. De fapt, cel ce înțelege secretul senzațiilor va fi capabil să inteleagă continența sexuală. Secreția de hormoni sexuali are loc în fiecare fiintă umană. Când aceștia cobora la nivelul gonadei, aceasta afectează glanda sexuală și dorința sexuală devine vibrantă, este un proces pur fizic. Omul care a invătat să-și controleze fluxul de hormoni sexuali, metoda continenței sexuale, va experimenta o transformare importantă în toată ființa și viața sa.

Controlul asupra dorinței sexuale poate fi realizată în două moduri: prin suprimarea violentă sau prin sublimare. Suprimarea produce reacție și nebunia apare numai atunci când un om incearcă să controleze dorința prin forță. Există în mod inevitabil o reacție, dând naștere la emoție și conflict. Mulți oameni necăsătoriti afișaza acest tip de dezintegrare, care este, evident, rezultatul a prea multă suprimare. Dar tipul de control despre care vorbim, cel care și în Taoism este prezentat, nu este cel prin fortă, ci prin sublimarea dorinței, sublimarea energiilor sexuale. Deci, continența sexuală implică sublimarea reacțiilor fizice, dorinței și a senzațiilor. Fără aceste lucruri nu putem vorbi despre continență. Avem nevoie să înțelegem ce înseamnă fiecare în parte; să fim conștienți de ceea ce se intamplă în corpul nostru, în ființă noastră, la toate nivelurile. Deci, sublimarea dorinței nu implică nici suprimare, nici reținere fortată, ci un proces prin care secreția de hormoni este diminuată și efectul lor este redus foarte mult. Toate aceste lucruri sunt posibile prin antrenament spiritual, observarea și conștientizarea procesului de alchimie interioară. Aici meditația este foarte utilă. Pentru persoanele afectate de prea multă excitație, pasiune și dorință sexuală excesivă, este recomandat să se focalizeze asupra centrilor energetici din corp .Toate aceste emoții sunt trezite în jurul buricului, acolo unde se află un centru important de energie. Creșterea impulsului sexual se produce în gonadă, și toate excitațiile în apropierea glandelor suprarenale. Secreția excesivă a acestor glande este de fapt problema. Din punct de vedere fizic, controlul energiei sexuale, dorința și controlul fluidelor sexuale, prin continență sexuală, sunt absolut necesare pentru menținerea sănătătii noastre. Persoanele care practică această tehnică tantrică se bucură de o sănătate foarte bună, un stil de viată sănătos și de fericire.

Comments are closed.