Controlul ejaculării prin masajul tantric

Controlul ejaculării prin masajul tantric

Păstrarea energiei vieții

Controlul ejaculării este menționat în multe texte erotice tantrice și taoiste. Și aceasta întrucât s-a considerat mereu că pierderea fluidelor ejaculatorii duce la pierderea forței vitale, a energiei vieții. De-a lungul secolelor, aceste învățături au fost transmise din generație în generație. Astfel, unii practicanți au început să acorde din ce în ce mai puțină importanță controlului perfect al ejaculării. Cu toate acestea, „continența sexuală” (sau reținerea sămânței) este și rămâne una dintre fundamentele practicilor sexuale tantrice și taoiste.

În general, un bărbat sănătos are nevoie de minim 10-15 minute pentru a atinge orgasmul și a ejacula. Bineînțeles că acest interval poate fi prelungit, la voință. În special dacă ținem cont că o femeie are nevoie de un timp cel puțin dublu pentru a atinge starea de orgasm. Totuși, stresul, alimentația neadecvată, cafeaua, alcoolul, uzul tutunului și al drogurilor, au dus în timp la scăderea virilității. Iar intervalul de timp s-a mișcorat foarte mult, astfel încât un număr alarmant de bărbați ejaculează înainte de a avea contactul sexual propriu-zis.
Controlul ejaculării la bărbați devine astfel un element important atât pentru un act amoros sănătos, cât și pentru împlinirea femeii.

Prin masaj, către un mai bun control al ejaculării

Masajul tantric este o metodă plăcută și eficientă de a ajuta trupul să intre într-o stare de relaxare și regenerare. Atunci când în timpul actului amoros apare o stare de excitație intensă, adeseori bărbatul nu poate să o controleze pentru prea mult timp. Astfel, sfârșește prin a ejacula cu mult înainte de vreme.
În realitate, masajul tantric stimulează producerea unor răspunsuri neurochimice în creier, care ajută la expansionarea energiei sexuale, printr-o stare de relaxare profundă. Energia acumulată prin excitație nu mai ajunge să atingă pragul ejaculării, fiind dispersată în totul trupul cu mult înainte.

Secretul controlului ejaculării

Marii maeștri tantrici susțin că secretul controlului ejaculării constă într-o stare de relaxare profundă. Iar apoi, mintea va direcționa energia, la voință. Masajul tantric ajută astfel bărbatul să-și privească propriile senzații resimțite la nivelul organelor genitale. Ca receptor pasiv al masajului, el are acum posibilitatea să-și focalizeze atenția asupra proceselor fiziologice. Și, încet-încet, să ajungă să fie conștient de mecanismele subtile energetice, de traseele de energie.
Prin urmare, pentru a-și putea controla energia sexuală, bărbatul trebuie să fie complet relaxat. Iar aici, masajul tantric este calea cea mai rapidă și mai plăcută de a atinge această stare de euforie și expansiune conștientă.

Orgasm sau ejaculare?

În viziunea tantrică și taoistă, orgasmul și ejacularea sunt două procese diferite, separate de o fracțiune de timp. Atunci când ființa este relaxată și își controlează conștient trăirile și energiile în timpul actului amoros, ea poate să sesizeze aceste două momente. Și, în timp, ajunge să facă diferența dintre ele, putând să aleagă să trăiască doar starea de orgasm, renunțând la ejaculare.
Străvechile scrieri tantrice și taoiste avertizează ființa asupra stărilor de vlăguire și devitalizare, care sunt rezultatul pierderii energiei vitale prin ejaculare. Ele subliniază de asemenea că un control de durată al ejaculării va aduce reîntinerirea și regenerarea ființei, va amplifica farmecul personal și inteligența.

Lista beneficiilor nu este exhaustivă, dar chiar și aceste mențiuni, ar trebui să ne dea de gândit ori de câte ori facem dragoste și să ne motiveze pe calea succesului în continența sexuală.

Comments are closed.