Continenţa sexuală – Cum o facem?

Se spune că un gram de practică valorează cât tone de teorie. Tantra nu face excepţie de la această regulă. Deşi în occident Tantra este înţeleasă ca fiind doar actul sexual, tradiţia orientală ne explică în detalii ce inseamnă şi cât de complexă este. Metodele tantrice sunt atât de bine structurate încât practicarea lor aduce cu siguranţa rezultatul dorit. În ceea ce priveşte continenţa sexuală, o parte importantă a sistemului tantric, regăsim aceeaşi rigoare în practica etapelor necesare acestui procedeu.

Aşadar, ne place, am înţeles la ce e bună şi…Cum o facem?

Este important să ştii ce vrei, să afli cum realizezi ceea ce vrei şi să pui in practică!
Prima etapă constă într-o voinţa clară si fermă de a avea rezultate în această metodă. Pentru că suntem ceea ce gândim, o atitudine pozitivă şi plină de entuziasm este aliatul perfect.

DSC_0173 2

Corpul fizic este mediul în care energiile sexuale se manifestă şi de aceea este necesară, ca şi a doua etapă, o minimă detoxifiere, bazată pe o dietă simplă, care să nu includă alcool, ţigări şi mâncăruri grele din carne. Cu cât reuşim să păstrăm starea de sănătate şi vitalitate fizică, printr-o dietă preponderent vegetariană, cu atât energiile vor fi mai uşor de controlat şi experienţele tantrice vor fi mai împlinitoare. Această legatură între o alimentaţie sănătoasă, nivelul de energie şi mentalul unei persoane, este explicată de mulţi cercetatori în detalii, dar şi în tradiţia orientală, în Ayurvedha- medicina indiana naturistă.

În continuare, se pot realiza anumite exerciţii fizice, care pun în mişcare energiile din corp şi care va ajută să identificaţi ce fel de energii străbat fiinţa voastră, pe unde se află aceste canale energetice şi cum se simte atunci cand o energie începe să fie amplificată şi controlată în structura voastră. Totodata, aceste exerciţii simple vă pregătesc pentru controlul energiei sexuale.

Ce fel de exerciţii preliminare realizaţi?
Pe internet găsiţi diferite metode de energizare a corpului, cum ar fi yoga, fitness, dans..etc. Dintre toate, noi recomandăm exerciţiile yoga şi exerciţiile de respiraţie.
Un bun exemplu de început este Salutul Soarelui- Surya Namaskara, metodă care ajută la energizarea întregului corp, la eliminarea gândurilor negative şi la menţinerea unui echilibru interior.
După ce o perioadă aţi practicat zilnic Salutul Soarelui, puteţi trece la exerciţii de respiraţie şi exerciţii de yoga cum ar fi, Padahastanasa, Uddiyana bandha, Nauli kriya..etc. Nu uitaţi că toate aceste sesiuni trebuie să fie urmate de o relaxare completă, pe grupe musculare, a întregului organism.
Puteţi realiza şi exerciţii Kegel, care presupun contracţia muşchilor sexuali, acestea fiind chiar de real folos celor care nu s-au gândit vreodată că acei muşchi se pot antrena.

Până aici, dacă aceste etape sunt practicate atent şi consecvent, mai mult de jumătate din drum este parcurs.
Metoda propriu –zisă presupune mai multe acţiuni care se realizează aproape simultan:
contracţia muşchiului aflat între anus şi organele sexuale.
respiraţia profundă şi conştientă
– mentalizarea clară şi fermă a direcţiei energiei în corp.
Relaxarea şi conştientizarea stărilor şi a efectelor apărute.
Aceste etape sunt explicate în detaliu în partea a doua a acestui articol.

Aşa cum am vorbit în prima parte a acestui articol, Continenţa Sexuală este o metodă foarte utilă pentru cei ce doresc să-şi îmbunătăţească viaţa din mai multe puncte de vedere. De multe ori, cei care devin interesaţi de continenţa sexuală, au idei preconcepute că este o tehincă grea. Însă veţi vedea că nu este aşa. Ea presupune mai multe acţiuni simple care se realizează aproape simultan:
– contracţia muşchilor sexuali
– respiraţia profundă şi conştientă
– mentalizarea clară şi fermă a direcţiei energiei în corp
– relaxarea şi conştientizarea stărilor şi a efectelor apărute
În Occident, controlul ejaculării constituie un element destul de controversat în prezent, pe când în Orient este deja un aspect explicat şi analizat de mii de ani. Acesta este punctul cel mai important al tradiţiei Taoiste.
Începătorului i se recomandă să nu fie nici prea excitat şi prea pasional, nici prea grăbit. La început este nevoie de răbdare şi voinţă pentru a executa corect toţi paşii.
Cel ce vrea să exceleze în arta Continenţei Sexuale, trebuie să înveţe să penetreze foarte lent vaginul şi să iasă atunci când simte că ejacularea este iminentă, cu o mişcare bruscă. Dacă simte că excitaţia este foarte puternică, dar nu s-a trecut de acel punct non-retur, el trebuie să înceteze imediat penetrarea şi să îşi retragă penisul, astfel încât acesta să nu mai fie în vagin decât 1-2 cm. În această poziţie va rămâne complet nemişcat şi în continuare va respira profund, va realiza o retenţie a aerului pe plin, contractând în acelaşi timp puternic şi continuu muşchii planşeului pelvian (sfincfterele anale şi muşchii penisului). Mai departe se va concentra asupra procesului de reţinere a spermei, va urmări să alchimizeze această materie în energie prin procesul de transmutare, şi va ridica conştient, cu ajutorul minţii şi a voinţei, această energie imensă la nivelurile superioare ale fiinţei, psihic, mental şi spiritual. Aici intervine etapa de relaxare a fiinţei şi de conştientizare a stărilor de plăcere care infuzeaza tot corpul, la nivel celular chiar. După acest moment de suspendare care poate dura între 10-40 secunde, plus această relaxare de 1 minut, se pot realiza din nou mişcări de penetrare lentă. Această metodă se poate realiza de cât mai multe ori atunci când simţim că excitaţia este mare.

EXERCIŢIUL 1
Pentru a avea un control foarte bun al muşchilor sexuali, ei trebuie antrenaţi. Această acţiune se poate învaţa prin simplele exerciţii Kegel. Ideea este să folosiţi intens aceşti muşchi. Pentru a face asta, există trei exerciţii de bază: Contracţiile lente, contracţiile rapide şi împingerile.
Contracţiile lente înseamnă strângerea muşchiului ca pentru oprirea fluxului urinar şi menţinerea contracţiei timp de cel puţin trei secunde înainte de a-i relaxa.
Contracţiile rapide constă din contractarea şi relaxarea cât mai rapidă a muşchiului.
Iar împingerile mimează acţiunea de a împinge ceva către exterior. Aceste exerciţii se pot realiza oricând şi oriunde, chiar stând pe scaun la birou. Au efect de energizare a întregului organism, de amplificare a energiei erotice în corp şi de eliminare a stresului.

EXERCIŢIUL 2
Există şi un exerciţiu de contracţie a sfincterelor anale. Inspiraţi pe nas şi ţineţi-vă respiraţia, în acest timp contractaţi puternic muşchii din jurul anusului ( ca şi când împrejurările nu vă permit să vă goliţi intestinele). Astfel este stimulată şi prostata. Expiraţi lent şi relaxaţi-vă. Metoda este uşoară şi eficientă, poate fi făcut oriunde şi oricând. Urmăriţi să o realizaţi de cel puţin 200 de ori pe zi, deoarece are foarte multe beneficii. Se amplifică energia vitală şi energia sexuală, îndepartează stresul şi tensiunea, măreşte potenţa şi energizează întreg corpul.

 

Comments are closed.