Ce avantaje ai dacă nu ejaculezi?

 

În zilele noastre, bărbaţi stiu că a ejacula înseamnă a avea orgasm. Însă lucrurile nu sunt chiar aşa! Ejacularea şi orgasmul sunt două momente separate. Oprirea ejaculării şi ridicarea energiei sexuale la nivelul capului, prin practicarea metodelor de continenţă sexuală, nu are niciun efect negativ, ci numai beneficii.

Să ne gândim mai întâi la toate acele lucruri pe care, deşi le dorim foarte mult, totuşi constatăm că, mai devreme sau mai târziu, ele ne fac rău. Dacă mănânci prea multe dulciuri care conţin zahăr (care este foarte dăunător sănătăţii) şi nu miere, te vei îngrăşa, apoi glicemia va atinge valori astronomice. Dacă încă mai bei alcool sau încă mai fumezi, inima şi celelalte organe vor fi gradat afectate. Dacă în continuare mai mănânci carne, organismul va continua să fie intoxicat, iar bătrâneţea prematură şi alte nenumărate tulburări nu vor întârzia să se mainfeste.

Mergând pe firul tradiţiei taoiste referitoare la angrenarea trăirilor sexuale cu continenţă (în vederea transmutării acestui potenţial fabulos în forme superioare de energie) atât la bărbat cât şi la femeie, un grup de medici britanici au descoperit că această trăire (sexul) care ne face atât de mare plăcere, nu numai că nu este dăunătoare, dar, în plus, ne ajută să arătăm excelent fizic şi să ne simţim minunat, plin de fericire, puternici şi echilibraţi. În cazul în care mai aveţi nevoie de argumente ştiinţifice puternice, vă prezentăm o listă de beneficii ale practicării sexului fără ejaculare:

 

  1. Continenţa sexuală înlătură rapid stresul. Hormonii produşi în timpul actului sexual prelungit fac aproape imposibilă starea de stres. Efectul durează atât timp cât hormonii rămân în sistem (până la câteva zile). Stresul se poate reinstala din nou odată ce nivelul hormonal atins scade treptat.

2. Dacă nu ejaculezi, somnul tău se îmbunătăţeşte! Efortul euforic fizic şi emoţional – presupuse de actul sexual- sunt elemente care pot genera un somn profund şi sănătos, mai ales dacă aţi ajuns la orgasm fără ejaculare. În timpul preludiului şi al actului sexual, are loc o concentrare sanguină în ţesutul organelor sexuale, iar muşchii se încordeaza puternic în faza premergătoare orgasmului. Refluxul sanguin şi relaxarea musculară care apar după finalizarea fără ejaculare a actului sexual, favorizează un somn adânc şi sănătos.

3. Rămâi tânăr dacă nu ejaculezi! Inexistenţa unei activităţi sexuale, care să solicite periodic organele sexuale duce la „deteriorarea” gradată a acestora, mai ales la o vârstă mai înaintată. În cazul bărbaţilor se constată o diminuare a libidoului şi o scădere a tonusului vital, erotic. Ei trebuie să ştie că şi în cazul femeilor la menopauză, acestea pot suferi o atrofiere a vaginului şi o reducere substanţială a lubrifierii naturale. Cercetările au evidenţiat faptul că femeile care au o viaţă sexuală cu continenţă, normală şi regulată, au un vagin mai sănătos decât cele care au o viaţă sexuală  neîmplinită şi neregulată.

4. Nu ejaculezi, ai mai multă încredere în tine! Aproape orice bărbat care practică continenţa sexuală regulat, este cu siguranţă mereu îndrăgostit de iubita sa. Rezultatul firesc este că respectivul bărbat va fi cu adevărat la înălţime, datorită nivelului înalt de vibraţie. Va fi mai atractiv, mai puternic, mai fericit şi mai dorit, iar asta îi va întări extraordinar de mult încrederea.

5. Imaginea de sine este îmbunătăţită. Excitarea şi sexul fără ejaculare stimuleaza mult producerea adrenalinei şi altor hormoni care fac pielea să pară mai strălucitoare, elastică şi tânără. Aceeaşi hormoni stimulează şi muşchii pielii.

6. Continenţa sexuală ne apropie emoţional şi mental de fiinţa iubită. Când interacţiunile sexuale dintre două fiinţe sunt satisfăcătoare, relaţiile afective şi mentale vor urma  aceeaşi cale.

7.  Vei avea o viaţă mai lungă dacă nu ejaculezi! Este binecunoscut faptul că persoanele căsătorite trăiesc ceva mai mult decât cele singure. Sexul fără ejaculare, este unul dintre motivele care îi fac să fie longevivi şi sănătoşi pe cei care îl practică. Acest lucru este profund benefic pt starea sănătăţii fizice, psihice şi mentale.

8.  Ai un sistem circular sănătos dacă nu ejaculezi! În timpul actului sexual cu continenţă ritmul cardiac şi presiunea sanguină cresc în mod binefăcător foarte mult. Cu fiecare orgasm fără ejaculare pe care îl obţinem, vom dobândi un maxim de beneficii pentru sistemul nostru cardio-vascular. Oricum, orice nivel de excitaţie sexuală fără ejaculare este binevenit. Deasemenea, o viaţă sexuală fără ejaculare, menţine circulaţia specifică de la nivelul organelor genitale în starea perfectă de sănătate.

 

Această listă enumeră doar principalele beneficii ale sexului fără ejaculare. Prin practică, se pot descoperi şi alte efecte minunate. Depinde doar voi să le aflaţi.

Comments are closed.