Din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit afrodiziace pentru îmbunătăţirea vieţii sexuale. În tradiţia medicală orientală, ştiinţa afrodiziacelor constituie o ramură aparte, de mare importanţă, alături de chirurgie, pediatrie sau psihiatrie. În Orient, ele erau considerate plante care redau tinereţea. Afrodiziacele sunt un element la fel de important în viaţa unui om ca şi alimentaţia sau igiena zilnică.
În vremurile pe care le trăim, ştiinţa nu şi-a pus într-un mod serios problema afrodiziacelor până în ultimele decenii, când s-au realizat adevărate progrese în cercetările privind rolul glandelor endocrine şi al hormonilor în organismul uman. S-a dovedit că gonadele au un rol important în dezvoltarea armonioasă a omului. O slăbire a virilităţii duce la o scădere a creativităţii, a poftei de viaţă şi accelerează îmbătrânirea prematură.
La fel ca în multe tradiţii orientale, tradiţia Taoista afirmă că pentru bărbaţi o activitate sexuală armonioasă, însoţită de un sentiment puternic de iubire şi o potenţă menţinută nealterată sunt secretele succesului în viaţă şi a longevităţii. Ştiinţa afrodiziacă la chinezi, indieni şi arabi este de-a dreptul impresionantă, ea cuprinzând foarte multe carţi.
Studiul asupra plantelor afrodiziace folosite în mod tradiţional ne-a dezvăluit o diversitate impresionantă a remediilor. În reţetele afrodiziace nu se urmăreşte doar mărirea apetitului sexual şi obţinerea erecţiei, ci şi combaterea ejaculării precoce, mărirea vitalităţii generale, sporirea calităţilor masculine.
Afrodiziacele pot fi încadrate în mai multe categorii. Unele au efect imediat şi prin folosirea lor se obţine o erecţie rapidă. Altele au efect mai amplu de vitalizare şi acţionează în timp. Există şi o categorie de mijloc care oferă o stimulare apreciabilă pe moment şi are şi efect regenerator care se întinde pe o durată mai lungă. Sexualitatea armonioasă nu are nevoie de stimulente rapide, care să aibă însă efecte secundare.
Cum folosim afrodiziacele?
Noi recomandăm ca plantele afrodiziace să fie administrate în 3 moduri:
- Sub formă de pulbere. Planta uscată se macină fin, se pune sub limbă câte un gram de pulbere, un sfert de oră, timp în care se poate mesteca uşor. Apoi se înghite cu puţină apă. După 15 minute se poate mânca. Această doză este recomandată de 3-4 ori pe zi, înainte de masă.
- Sub formă de suc. Sucul se poate obţine prin mărunţirea şi presarea plantei crude. Se administrează simplu sau dizolvat în apă ori lapte, cu sau fără miere.
- Sub formă de tincturi. Se prepară în casă prin macerare. Planta mărunţită se ţine în alcool, proporţia fiind de 20 de grame la 100 ml de alcool. După ce s-a lăsat la macerat, se strecoară şi se pune în recipiente mici, închise. Alcoolul folosit are 40-50 de grade. Apoi se consumă numai în apă: 1-2 ml de tinctură în 50-100 ml de apă şi se bea cu înghiţituri mici. Nu se administrează tinctura fără apă sau în doze mai mari decât cea prescrisă!
Plante afrodiziace care se găsesc în bucătăria obişnuită:
Scorţişoară – este unul dintre afrodiziacele cele mai la îndemână. Are efect excitant, stimulent nervos şi măreşte temperatura corpului. Foarte eficientă în combinaţii cu alte afrodiziace: miere, gălbenuş de ou, sucuri.
Ghimbir – Plantă afrodiziacă tradiţională în medicina chineză, turcă şi indiană. Se foloseşte rădăcina de ghimbir în combinaţii cu miere, cardamon, în sucuri sau mâncăruri. Ghimbirul are efecte deosebite asupra dispoziţiei interioare, redă starea de efervescenţă, alungă plictiseala şi revigorează fiinţa.
Cardamon – În tradiţia arabă este numit şi „sămânţa dragostei”. Se recomandă această plantă pentru mărirea potenţei masculine, combaterea ejaculării precoce. Este unul dintre cei mai puternici afrodiziaci, atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei. Această plantă limpezeşte emoţiile şi gândurile, ajută la controlul energiei sexuale.
Ginseng – Este o plantă vitalizantă şi afrodiziacă de exceptie, având mai mult de 5000 de ani de întrebuinţare în China, India, Coreea. Numeroase cercetări vin să confirme efectele benefice mai ales în tratarea bolilor infecţioase. Are efect stimulator, regenerant, armonizează mentalul, amplifică memoria. Cu o încărcătură energetică extrem de Yang, ginsengul este recomandat în mod deosebit bărbaţilor pentru menţinerea virilităţii, dar şi femeilor pentru efectul vitalizant.
Şofran – Este o plantă cu deosebite efecte vindecătoare şi afrodiziace, folosită la greci şi la arabi. Principală sa acţiune este de reglator hormonal. Se recomandă în tratarea ejaculării precoce, sterilităţii, impotenţei, acneei, devitalizării.
Ţelină – Sucul de ţelină este un afrodiziac tradiţional în combinaţie cu miere, scorţişoară sau morcov. Are efect imediat de stimularea a energiei sexuale dar şi de revigorare. Această plantă se numără printre cele mai bune reglatoare şi stimulatoare hormonale cunoscute.
Busuioc – Plantă afrodiziacă ce redă tonusul şi apetitul sexual. Are efect revigorant şi stimulativ amplu, acţiunea sa benefică fiind simţită atât la nivel fizic cât şi psihic şi mental. Sporeşte energia masculină în fiinţă şi îmbunătăţeşte capacitatea de control.
Ceapă – Este poate cel mai accesibil afrodiziac din zilele noastre. Are efect afrodiziac dacă este consumată crudă, în combinaţii de salate sau sucuri. Mirosul de ceapă se îndepărtează uşor cu pătrunjel verde sau lămâie.
Alte alimente afrodiziace cunoscute: brocoli, polen crud, sparanghel, ciocolată neagră, migdale, avocado, ouă, goji, dovleac, pepene verde, usturoi, miere, ardei rosu, etc.
În afară de plante şi alimente, se pot folosi pentru stimularea energiei erotice, costume speciale pentru jocuri erotice, filme şi imagini inspiratoare, vorbe delicioase şoptite la ureche sau trimise prin sms, obiecte speciale pentru atingeri delicate, etc. Puneţi-vă imaginaţia şi creativitatea la contribuţie pentru a crea momente speciale, de un erotism rafinat sau pasional, care să împlinească fiinţa iubită din toate punctele de vedere.
Indiferent ce fel de afrodiziac folosiţi, plante, afrodiziace vizuale, şoapte fierbinţi sau altele, reţineţi că cel mai puternic dintre ele este...Iubirea!