Adevăratele beneficii ale masajului tantric prenatal

Adevăratele beneficii ale masajului tantric prenatal

Mamă sănătoasă, bebeluș sănătos

În ultimii15-20 de ani, cercetarea și investigația medicală a adus multe dovezi în ceea ce privește beneficiile masajului terapeutic în îmbunătățirea stării globale de sănătate a femeilor gravide. Deși numărul studiilor este relativ redus, un studiu special realizat la Facultatea de Medicină de la Universitatea din Miami arată că masajul prenatal are multiple efecte pozitive.

 

Acesta a mai arătat de asemenea că masajul terapeutic în timpul sarcinii poate fi o minunată alegere complementară pentru îngrijirea prenatală, întrucât acționează asupra disconfortului asociat cu diferitele transformări aduse de schimbările aporturilor de hormoni.
Unul dintre beneficiile masajului tantric prenatal este acela că femeile pot începe terapia în orice stadiu al perioadei sarcinii. Este ceva diferit față de masajul obișnuit, unde există mai multe precauții de care trebuie să se țină cont și unde primul și ultimul trimestru al sarcinii sunt cel mai adesea perioade în care masajul este interzis.

Cu toate acestea, varietatea de proceduri din masajul tantric, flexibilitatea și paleta largă a tehnicilor sale pline de creativitate îl face să fie un instrument folositor pentru situații specifice sau care prezintă anumite restricții.

Un masaj prenatal tantric prezintă multe beneficii, cum ar fi: reducerea durerilor articulare și lombare, reducere edemelor și a tensiunilor musculare, îmbunătățirea oxigenării țesuturilor moi, diminuarea stresului și anxietății, oferind astfel un somn mai bun. S-a mai arătat de asemenea că un masaj tantric realizat cu regularitate ușurează nașterea în sine.
Împreună cu îndrumarea și sfaturile medicului care vă are în grijă în perioada de sarcină, masajul prenatal tantric poate fi cu ușurință inclus în rutina săptămânală. El poate fi un ajutor suplimentar atât de plan emoțional, cât și fizic, ajutor care să îmbunătățească starea de sănătate a mamei și a foetusului.

Nimic nu se compară cu un masaj tantric de calitate

Masajul tantric terapeutic a fost folosit de-a lungul secolelor pentru a îmbunătăți starea generală de sănătate a femeilor, în special în anumite perioade delicate din viața lor. Iar graviditatea este una dintre ele.
Atunci când masajul tantric este introdus în planul de îngrijire prenatală, nivelul hormonilor de stres este semnificativ redus. Femeile care au avut o ședință de masaj prenatal tantric de două ori pe săptămână, de-a lungul a doar cinci săptămâni, au prezentat nivele semnificativ mai mari ale dopaminei și serotoninei. Aceasta a dus la o reglare mai bună a stării emoționale și la o stare îmbunătățită a sistemului cardiovascular.

 

Nivelele astfel modificate de hormoni au dus la o diminuare a numărului de complicații la naștere sau a complicațiilor la noii născuți. Și nu este surprinzător, întrucât mama și foetusul sunt legați în mod intim, împărțind aproape totul vreme de nouă luni. Prin urmare, dacă mama este relaxată și fericită, și fetusul va fi la fel.
Umflarea încheieturilor și edema sunt una dintre problemele majore cărora femeile trebuie să le facă față în timpul sarcinii. Mișcările folosite în cadrul masajului tantric au drept scop îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice, prin intermediul presiunii moderate aplicate mușchilor. Ele reduc astfel colectarea fluidelor în încheieturile umflate și îmbunătățește îndepărtarea toxinelor și reziduurilor metabolice transportate de sistemul limfatic.
Durerile nervului sciatic sunt resimțite de multe femei în timpul stadiilor avansate ale sarcinii, întrucât atunci uterul se sprijină pe mușchii planșeului pelvian și pe zona lombară, presând mult mușchii din apropiere. Masajul prenatal tantric reduce semnificativ durerea nervului sciatic prin detensionarea mușchilor și amplificarea afluxului sanguin în zonele afectate.

Activitatea sexuala din timpul sarcinii

Activitatea sexuală redusă, în special în ultimele luni de sarcină poate să aducă un anumit sentiment de frustrare în viitoarea mamă. Masajul tantric este o modalitate perfectă de a readuce echilibrul și de a elimina tensiunie sexuale, astfel încât atât femeia cât și foetusul să se bucure de o stare de armonie și bună dispoziție.
Deși un maseur tantric experimentat va știi unde ar trebui să fie punctele sensibile ale femeii însărcinate, este totuși important să comunicați cu maseurul și să îi spuneți care sunt zonele cărora să le acorde mai multă atenție.

Comments are closed.